سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تاریخ : چهارشنبه 94/3/27 | 7:41 عصر | نویسنده : حسین عبدالهی

برگ بیدی

اسم علمی برگ بیدی Tradescantia albiflora ، از خانواده Commelinaceae میباشد
این جنس داری 60 گونه از گیاهان خشبی و علفی چند ساله می باشد. انواع علفی آن به عنوان گیاهان آپارتمانی پرورش داده می شودند. گونه مذکور بومی، آمریکای جنوبی است و برگهای زیبا و مناسبی برای آویز دارد.
این برگها تخم مرغی شکل، پهن و بدون دم برگ و به رنگ سبز روشن با نوارهای سفید یا کرم می باشند.
برگ بیدی به سایه تا نور متوسط، گرمای زیاد، خاک همیشه خیس، رطوبت 50 تا 70 درصد و خاک قلیایی احتیاج دارد.
کود مورد نیاز این گیاه را می توان به میزان 3 گرم در لیتر، هر دو هفته یکبار از فروردین تا مهر ماه، در اختیار گیاه قرار داد. اگر کود زیاد داده شود رنگ برگها کم رنگ می شود.
مخلوطی از خاک باغچه، ماسه و تورب، خاک مناسب برگ بیدی است.
اگر زمانیکه ازبرگ بیدی نگهداری می کنید، مشاهده کردید برگهای آن نرم و آبکی شده و رنگ خود را از دست می دهند احتمال بدهید هوای سرد باعث یخ زدگی گیاه شده است.
برگهای این گیاه در اثر تغذیه مصنوعی بیش از اندازه، ضخیم سبز روشن میشوند. تغذیه را متوقف کنید ، رنگ ابلق برگها، برمی گردد.
لکه های سوخته قهوه ای روی برگها در اثر مواد براق کننده را متوقف کننده شیمیایی حادث میشود.
اگر نوک برگها به طرف بالا برگشت و سپس سقوط کرد حتما هوای محیط آن گرم وخشک بوده است. گلدان را به محل خنکتری ببرید و غبار پاشی را فراموش نکنید
قاعده ساقه نزدیک سطح خاک در اثر آَبیاری زیاد و یا زهکش نامناسب، می پوسد. در صورتی که برگها بد شکل وچسبناک شدند و حشرات سبز رنگی هم اطراف گیاه دیده شد بهتر است هر دو هفته یکبار با یک حشره کش نفوذی سمپاشی صورت گیرد
دریک محیط خشک برگهای ترادسکانتیا قهوه ای را از تابش مستقیم خورشید در امان نگه دارید تا برگها رنگ پریده و دارای لکه های قهوه ای نشود.
این گیاه به سرعت در آب و یا خاک ریشه می دهند. از اواسط بهار تا اواخر تابستان که گیاه مادری تجدید رشد کرده و شاخه ها آن باید سرزنی و جوان شوند، می توانید شاخه های هرس شده را به طول 5/7 سانتیمتر جدا کرده و هر 5 قلمه را در گلدانی با قطر دهانه 9 سانتیمتر حاوی کمپوست خصوص بذر و قلمه قرار دهید. خاک را نسبتا مرطوب کنید و گلدان را در دمای 18 درجه سانتیگراد و نور کافی نگه دارید. پس از 2 تا 3 هفته ریشه دهی انجام می‌شود و شما می توانید مقدار آبیاری را بیشتر کرده و با کود مایع آنها را تغذیه کنید. در شرایط مشابه، قلمه در آب نیز ریشه خوهند داد.



تاریخ : چهارشنبه 94/3/27 | 7:12 عصر | نویسنده : حسین عبدالهی

آشنایی با گیاه فیلودندرون گوش گرگی

 

فیلودندرون گوش گرگی,گیاه فیلودندرون گوش گرگی,کاشت گیاه فیلودندرون گوش گرگی,نگهداری از گیاه فیلودندرون گوش گرگی,نحوه کاشت گیاه فیلودندرون گوش گرگی,گل و گیاهان آپارتمانی

گیاه آپارتمانی فیلودندرون گوش گرگی (بالارونده)

نام علمی: Philodendron erubescens

نام انگلیسی: Blushing Philodendron

خانواده: گل شیپوریان (Araceae)

فیلودندرون گوش گرگی (بالارونده)

زیستگاه این فیلودندرون همانند بیشتر گونه های فیلودندرون، جنگل های استوایی است. این گیاه، گیاهی بالارونده است که در موطن خود می تواند تا 18 متر از درختان بالا رود و در این حالت با ریشه های هوایی که دارد می تواند بدون ریشه های زمینی خود به زندگی ادامه دهد. طول برگ ها در محیط های مرطوب بین 40-20 سانتیمتر رشد می کند.

در آپارتمان ارتفاع این گیاه به راحتی به 2 متر می رسد. برگ ها بیضی شکل  و لبه آن ها بدون دندانه می باشد. سطح روی برگ ها معمولاً سبز براق است.

رنگ برگ های ارقام جدید این گیاه متنوع تر است. که در عکس ها می توان دید.

چند رقم معروف این گیاه زیبا به شرح زیر است:

“Pink Princess”  “Imperial Red”  , “Burgundy” , “Gold”,  

شرایط محیطی:

خاک:

به خاکی سبک با زهکش خوب احتیاج دارد. ترکیب یک قسمت کمپوست + یک قسمت خاک لومی + دو قسمت پرلیت برای این گیاه مناسب است. هر 2-3 هفته با یک محلول رقیق از کود 5-10-5 می توان آن را تغذیه کرد.

آبیاری:

خاک گلدان را همیشه مرطوب (نه غرقابی) نگه دارید.

نور:

نور زیاد و غیر مستقیم باعث بالندگی آن می شود.

دما:

حداقل دمای مناسب برای رشد 15-13 درجه است. در زیر دمای 10 درجه گیاه آسیب دیده و حتی خشک می شود.

تکثیر:

به دو روش خوابانیدن ساقه یا قلمه گیری می توان این گیاه را تکثیر کرد.

در روش اول قسمتی از ساقه را بدون برگ کرده و درون خاک قرار می دهند تا ریشه دهد. پس از دو ماه که ساقه ها ریشه کرد آن را جدا کرده و در گلدانی دیگر می کارند.

در قلمه گیری طولی از ساقه را که دو گره داشته باشد در بستر کاشت مناسب، در نور زیاد و غیر مستقیم می کاریم. دمای مناسب 25-20 درجه است.

***این گونه از فیلودندرون احتیاج به تکیه گاه چوبی پوشیده از خزه دارد تا ریشه های هوایی گیاه در آن رشد کند، خزه های تکیه گاه باید به وسیله غبارپاشی یا آبیاری از بالا مرطوب نگه داشت.

طریقه تهیه قیّم خزه دار:

یک قطعه نی یا لوله پلاستیکی به قطر حداکثر دو سانتی متر و به ارتفاع نهایی گیاه، نخ پلاستیکی و مقداری خزه تهیه کنید.

خزه ها را اطراف نی یا لوله پیچیده و با نخ ببندید. ارتفاع فیلودندرون پس از یکسال می تواند به حدود یک متر برسد و تغذیه ریشه های هوایی از خزه مرطوب تکیه گاه، از نیازهای اساسی است، ریشه های هوایی را هرگز قطع نکنید.

عوارض و درمان:

برگ های جدید فاقد رشد بوده و ریز هستند:

 گیاه از کمبود عناصر غذایی در گلدان رنج می برد، این کمبود را هر دو هفته یکبار با تغذیه مصنوعی طبق دستور جبران کنید.

برگ ها تغییر رنگ می دهند و سطح زیرین آنها دارای تار عنکبوت است:

کنه قرمز ریز عامل این نارسایی است. گیاه را هر دو هفته یکبار با سم کنه کش طبق دستور سمپاشی کنید، غبارپاشی در کاهش آفت موثر است.

برگ ها سقوط می کنند:

گیاه به شدت تشنه، هوا خشک و یا گرم است. شرایط را بازدید و در صورت لزوم گیاه را به مدت 15 دقیقه درون تشت آب قرار دهید و یا غبارپاشی را شروع کنید و گلدان را به محل سردتری منتقل کنید.

ساقه ها دراز و فاصله بین برگ ها زیاد است:

یا نور کافی نیست و یا نیاز به تغذیه مصنوعی دارد، گلدان را به محل روشن تر انتقال دهید و هر دو هفته یکبار طبق دستور با کودهای مخصوص تغذیه مصنوعی کنید.

برگ ها پژمرده و از جوانه های بهاری خبری نیست:

هوا سرد است، گلدان را به محل گرم تری منتقل کنید.

زخم های سفید پنبه ای شکل روی برگ ها ظاهر می گردند:

حشره آفت عامل آن است، با سم حشره کش نفوذی هر دو هفته یکبار طبق دستور گیاه را سمپاشی کنید تا علائم بر طرف شوند و یا با برس مخصوص و یا پنبه آغشته به محلول سم لکه ها را مسموم کنید.

برگ ها زرد می شوند و سقوط می کنند:

خاک گلدان باتلاقی شده است، آب زیر گلدانی را خارج کنید و زهکشی را بازدید کنید، اجازه دهید خاک سطحی گلدان در فاصله بین دو آبیاری کاملاً خشک شود و سپس آبیاری را با میزان کمتری شروع کنید.

لکه های سوخته روی برگ ها ظاهر می شوند:

در آفتاب غبارپاشی کرده اید، مواظب باشید این عمل در صبح یا عصر در سایه انجام شود، چون نور عبور داده شده از قطرات آب به جای مانده روی سطح برگ ها، مانند عبور نور از شیشه است که به برگ ها صدمات شدیدی وارد می کند.




تاریخ : شنبه 94/3/16 | 5:44 عصر | نویسنده : حسین عبدالهی

کاشت سبزی,نحوه کاشت سبزی در خانه,طریقه کاشت سبزی

بفرمایید سبزی های آپارتمانی
شاید فکر کنید زندگی‌های آپارتمانی امکان تولید سبزی برای مصرف روزانه خانواده را به یک رویا تبدیل کرده است. این تصور، بسیاری از افراد است و بهانه‌ای است برای اینکه اگر به کاشت سبزی و گیاه علاقه دارند، آن را فراموش کنند. اما جالب است بدانید راه‌هایی وجود دارد که بتوان در خانه و در فصل‌های مختلف، سبزی‌های مختلفی را کاشت و از مصرف آن‌ها لذت برد.
ادامه این مطلب یک پیشنهاد هیجان انگیز برای افرادی دارد که می خواهند هر روز یک ظرف سبزی تازه و خانگی را سر سفره های شان ببینند.


نکاتی برای کاشت و برداشت سبزیجات در خانه
سبزی های تان را مقابل پنجره بگذارید
برای کاشت سبزی، کافی است یک پنجره آفتاب گیر داشته باشید. خیلی آسان تر از آن چه که فکرش را می کنید، می توانید جلوی پنجره تان سبزی ها را پرورش دهید. با توجه به این که می خواهید در یکی از اتاق های منزل تان باغچه راه بیندازید، بهتر است حواس تان به زیبایی کار هم باشد. پس سعی کنید گلدان های پلاستیکی سبک و تمیز بخرید و گلدان ها را هم با سلیقه خودتان تزئین کنید.

اگر پنجره قدی دارید و نور سرتاسری به اتاق می رسد، می توانید گلدان های سبزی را روی زمین بچینید اما اگر پنجره های کوتاهی دارید، بهتر است یک میز زیر پنجره بگذارید تا قد گلدان ها به پنجره برسد و سبزی ها مجبور نباشند دنبال نور بگردند. اگر به سبزی ها نور کمی برسد، لاغر و دراز می شوند و به خوبی رشد نمی کنند.


با نحوه کاشت بذر سبزیجات آشنا شوید
حالا که جای مناسب برای کاشت سبزی ها را پیدا کردید، موقع کاشتن بذرهاست. باید صبر داشته باشید و بدانید که همین طوری نمی شود بذر را زیر خاک گذاشت و از آن انتظار داشت که سبز شود. باید چندین مرحله طی شود که سبزی ها درست و حسابی رشد کنند. اول باید بذر مناسب بخرید. قبل از این که بذرها را در خاک بگذارید، بهتر است مدتی در آب باشند. شما باید صبر کنید تا بذرها لعاب بیندازند و کمی بزرگ شوند البته آنقدر نباید در آب بمانند که گندیده شوند. برای این کار، حداکثر 2 روز کافی است.


حواس تان به کیفیت خاک هم باشد
خاک مناسب برای سبزیکاری بهتر است ترکیبی از خاک شنی و خاک پیت موس (متشکل از نوعی خزه) باشد. اولی راحت آب را از خودش عبور می دهد و دومی خاکی خیلی قوی است که باعث می شود سبزی ها خیلی خوب رشد کنند. خاک باغچه معمولی را هم می توانید بردارید و الک کنید تا یکدست شود و در گلدان بریزید اما باید آن را با کود تقویت کنید. گلدان تان را تا 2 یا 3 بند انگشت مانده به لبه گلدان، پر از خاک کنید و بذرهای خیس خورده را روی خاک بریزید. خیلی وسواس به خرج ندهید که منظم باشند، همین که به صورت متناسب پراکنده شوند کافی است. بعد روی آن ها یک لایه نازک یک یا 2 میلی متری خاک بپاشید.


گلدان های سبزی تان را هر روز آبیاری کنید
برای این که موقع آبیاری، خاک روی بذرها شسته نشود باید یک پارچه یا یک تکه روزنامه باطله نم دار روی خاک بگذارید و از روی آن به بذر ها آب بدهید تا زمانی که بذرها جوانه بزنند. بهتر است تا چند روز جای بذرها را گرم نگه دارید. بذرها که جوانه زدند و حدود 15 روز از کاشتن آن ها گذشت، خوب است که کود طبیعی روی خاک بریزید. بهتر است کودهای طبیعی مثل خاک برگ، کود های حیوانی یا کمپوست تهیه کنید. توجه داشته باشید که آبیاری روزانه هم یادتان نرود.


برای چیدن سبزی ها عجله نکنید
بعد از 15 روز تقریبا سبزی ها سبز می شوند، برگ می دهند و موقع برداشت آن ها می رسد اما فوری به سراغ چیدن و خوردن سبزی ها نروید. یک یا 2 هفته دیگر به آن ها فرصت دهید که خوب و کامل شوند و برگ های بیشتری بدهند. بهتر است در این مدت سر برگ های آن ها را بچینید تا ریشه شان محکم تر شود.


نکته ای درباره سبزی های خوشبو ولی بدقلق
نعناع و پونه 2 سبزی پرطرفدار هستند. بذر این 2 سبزی، خیلی راحت قابل کاشت و برداشت نیست پس بهتر است وقتی نعناع یا پونه می خرید، یک یا 2 ساقه از آن ها را داخل آب بگذارید تا ریشه دهند و بعد آن را بکارید. این طوری هم گلدان زیباتری دارید و هم سبزی تان بهتر رشد می کند.




تاریخ : چهارشنبه 94/3/13 | 10:39 صبح | نویسنده : حسین عبدالهی

Image result for ?عید امام زمان?‎




تاریخ : دوشنبه 94/3/11 | 5:49 عصر | نویسنده : حسین عبدالهی

یاسمن برزیلی (ماندویلا)

یاسمن برزیلی (ماندویلا)

گیاه بالارونده یاسمن برزیلی (ماندویلا)

نام علمی:  Mandevilla

نام انگلیسی: Brazilian jasmine

خانواده: خَرزَهره‌ایان  (Apocynaceae)

ماندویلا

جنس ماندویلا (یاسمن برزیلی) چنان که از نام رایجش پیداست بومی برزیل است. یاسمن برزیلی گیاهی چند ساله و همیشه سبز است که با گستردن شاخ و برگ و گل های چشمگیر و بویایش، بر روی دیوارها و بر بالای چفت‌ها یا در سبدهای آویز  باغ و باغچه را می آراید.

ماندویلا گیاهی سریع الرشد است و در طول یک فصل تا 3 متر رشد کند. در صورت کاشت گلدانی با استفاده از قیم های چوبی یا فلزی نیز یک الی یک و نیم متر رشد خواهد کرد.

این گیاه به آب و هوای سرد مقاوم نیست و در آب و هوای کشور ما باید این گیاه را در گلدان کاشت و در ماه های سرد به مکانی گرم و روشن انتقال داد. در صورت داشتن مکانی روشن در آپارتمان می توان این گیاه را در داخل خانه نگهداری کرد.

گل های یاسمن برزیلی، درشت به رنگ های سفید، صورتی، زرد و قرمز؛ شیپوری شکل و معطر هستند. هر گل دارای پنج گلبرگ هست و در انتهای گل ها گلوگاهی زردرنگ وجود دارد. فصل گلدهی گیاه عموما تابستان است.

برگ های گیاه، تخم مرغی شکل، سبز تیره و براق هستند. 10 سانتیمتر طول و حالتی آویخته بر ساقه دارند.

از جنس ماندویلا گونه های بسیاری وجود دارد و از دورگه گیری بین این گونه ها ارقام بسیاری پدید آمده است. غیر از تنوع رنگی گل ها، بعضی از ارقام تولیدی کوتاه بوده و کاربرد آن ها در استفاده از سبد آویز است.

وقتی ساقه های گیاه کم جان و دراز شدند و فاصله برگ ها روی آنها زیاد شد و همچنین قبل از انتقال گیاه به بیرون پس از زمستان گذرانی، می بایست ساقه ها برای قوت گرفتن و تحریک رشد هرس شود. همچنین ماندویلا را برای هدایت کردن روی چفت ها و برای آراستن در سبدهای آویز می توان به صورت دلخواه هرس کرد. زدن سرشاخه های ساقه های ماندویلا باعث شکل گیری گیاه به فرم بوته ای می شود.

 

نیازمندی های محیطی

خاک:

خاکی غنی و خوب زهکشی شده برای یاسمن برزیلی مطلوب است. می توان از ترکیب خاکی با سه نسبت مساوی از پیت ماس+خاک باغچه+شن استفاده کرد.

در فصل رشد گیاه که بهار و تابستان است، تغذیه آن با کود فسفاته (به فرمول 10-20-10) طبق دستورالعمل خود کود مورد نظر ضروری است و رشد و گل دهی را تسریع می کند.

آبیاری:

سیستم ریشه ای ماندویلا طوری است که برای گیاه آب ذخیره می کند و از خاک غرقابی بیزار است. بنابراین پس از یک آبیاری کامل و عمیق، آبیاری بعدی زمانی است که سطح خاک رویی رطوبت خود را از دست داده باشد.

نور:

ماندویلا گیاهی استوایی و دوستدار نور خورشید است، اما نور بیش از اندازه موجب پلاسیدن و سوختن گیاه می شود. بنابراین گلدان گیاه را در مکانی قرار دهید که از نور صبح بهره مند شود و از آفتاب بعد از ظهر در امان. مکان نیم سایه هم  برای آن مناسب است. در صورت نگهداری همیشگی در آپارتمان و یا فقط ماه های سرد سال باید آن را در اتاقی نورگیر و در کنار پنجره روشن با پرده ای نازک که فیلتر نور باشد قرار داد.

دما:

این گیاه گرمادوست است و تحمل سرما را ندارد. در دمای زیر 13 درجه سانتیگراد برگ ها و ساقه ها پژمرده می شود و از بین می رود و دمای بین 10-7 درجه کمترین دمایی است که گیاه می تواند تحمل کند. بنابراین قبل از رسیدن دما به چنین محدوده ای باید آن را به مکانی گرم تر و روشن انتقال داد.

 

تکثیر

تکثیر ماندویلا از راه قلمه گرفتن است. قلمه های چوبی گیاه در خاک ریشه می دواند و ماندویلای جدید شروع به رشد می کند.




  • صحاب
  • گارفیلد
  • راه بلاگ
  • پرندگان پارسی