سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تاریخ : جمعه 92/11/11 | 9:50 عصر | نویسنده : حسین عبدالهی

پیچ شرابی

 

Coral Honeysuckle

گیاه بالارونده پیچ شرابی (پیچ امین الدوله شرابی)

نام علمی: Lonicera sempervirens

نام انگلیسی: Coral honey suckle, Trumpet honey suckle, Woodbine

 

 

پیچ شرابی

پیچ شرابی گیاه گلدار ظریف و زیبایی است که هم می تواند بالارونده و زینت دهنده تیرهای آلاچیق و سردرهای ورودی گردد که و هم می توان آن را به عنوان پوشش بخشی از زمین باغچه به کار برد. پیچ شرابی جاذب مرغ های مگس خوار است.

خانواده: آقطیان یا تیره شوند (Caprifoliaceae)

ارتفاع: شاخه های پیچ شرابی به 1 الی 6 متر می رسد.

برگ: برگ ها، نرم، صاف، بیضی وار و متقابل روی شاخه هستند؛ جفت برگ هایی که بلافاصله پشت گل روییده اند از قاعده بهم متصل هستند و شکل جالب بیضی واری به خود می گیرند. شاخ? پوسته پوسته پیچ شرابی به رنگه نارنجی و قهوه ای است.

گل: گل های پیچ شرابی، ترومپت های مینیاتوری هستند و گلبرگ هایی دارند که از بیرون قرمز و از داخل به رنگ زرد هستند. در 2 یا 4 دسته پنج تایی سر هر شاخه می رویند و با تمام شدن گل میوه های ظریف آلبالو شکل سرخ بر شاخه ظاهر می شود.

نیازمندی های محیطی

خاک: به بیشتر خاک ها سازگار است و به خوبی رشد می کند. خاک لومی با زهکش خوب ایده آل است.

آبیاری: کمی خشکی را تحمل می کند. ولی گلدهی کم می شود، خاک غرقابی هم باعث ریزش گل ها و زرد شدن برگ ها می شود. آبیاری منظم (صبر کنید تا سطح خاک رطوبت خود را از دست بدهد.) باعث رشد و گلدهی بهتر می شود. در زمستان آبیاری شود ولی کمتر.

نور: در نور کامل (روزی 8-6 ساعت نور مستقیم آفتاب) گلدهی مناسبی دارد. در مکان های نیمه سایه هم رشد می کند فقط گلدهی کم می شود.

در تابستان های گرم گیاه گلدانی را در مکانی قرار دهید که نور مستقیم آفتاب ظهر به بعد به گلدان نتابد.

دما: در صورت محفوظ بودن ریشه ها، هم یخبندان شدید را تحمل می کند هم گرمای شدید تابستان را.

تکثیر: روش متداول استفاده از قلمه هست. در بهار و تابستان قلمه های حداقل 10 سانتیمتر را از نوک ساقه هایی که تازه رشد کرده اند تهیه می کنند. یا در اوایل زمستان قلمه های چوبی 25 سانتی را برای تکثیر استفاده می کنند.

با بذر هم می توان گیاه را تکثیر کرد. خوابانیدن ساقه های بلند، راه دیگر تکثیر گیاه هست.

هرس: بعد از فصل گلدهی، برای شکل دهی و کنترل رشد گیاه، هرس فرم کنید. شاخه های قدیمی و شاخه های خشک شده را قطع کنید. این هرس باعث جوان شدن گیاه و گلدهی بیشتر می شود.

**** نام علمی این گیاه از نام ریاضیدان و پزشک برجسته آلمانی آدام لونیسر (1528 – 1586)  گرفته شده که علاقه اصلی او گیاه شناسی بود؛ اما در فارسی آن را به پلاخور، شونگ، شن و پیچ امین الدوله می شناسند که برای تعدادی از گونه های جنس Lonicera به کار رفته است (فرهنگ نام های گیاهان ایرانی نوشته ولی ا.. مظفریان).

اکثر نمونه هایی که در ایران نیز مورد کشت و کار قرار گرفته اند  و به نام پیچ امین الدوله شناخته می شوند  ازگونه  Lonicera Japonica هستند. پیچ شرابی را هم می توان پیچ امین الدوله نامید.

Lonicera x brownie گونه ای دورگه تجاری (Cultivar: Dropmore Scarlet) است با نام انگلیسی Scarlet Trumpet Honeysuckle که شبیه Lonicera sempervirens است که رنگ گل های آن قرمز تند است.




  • صحاب
  • گارفیلد
  • راه بلاگ
  • پرندگان پارسی