سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تاریخ : سه شنبه 94/1/4 | 8:27 عصر | نویسنده : حسین عبدالهی

بن سای نارون

بن سای نارون

بن سای نارون

نام علمی: Ulmus parvifolia

نام انگلیسی:  Chinese Elm/ Lacebark Elm

بن سای نارون

بهترین گیاه برای مبتدی ها است و آنهایی که به تازگی بونسایی را شروع کرده اند. در هر دومحیط باز و بسته می تواند زندگی کند. نورشدید خورشید و سرمای یخبندان برای آن فرق نمی کند. به سادگی و فوریت برگ های ریز از شاخه ها خارج می شوند و گیاه را می پوشانند. با هر سربرداری شاخه ای از بغل هر برگ خارج می گردد و آرایش شاخه ها به گونه ای است که هر مبتدی با کمی دقت می تواند درک کند کدام شاخه را هرس یا سربرداری نماید. بافت تنه برحسب گونه ها متفاوت است در بعضی صاف و در بعضی سخت و خشن و قاچ قاچ است. گونه های با چوب نرم و لطیف احتیاج به نگهداری به گونه ای دارند که در هنگام تغییر در درجات حرارت جابجایی آن به تدریج انجام گیرد.

محل نگهداری:

نورخورشید را دوست دارد اما در روزهای داغ تابستان بهتر است برای آن حفاظ سایه ای به هر نحو ممکن درست شود. خصوصاً آنهایی که بافت ظریف دارند. گونه هایی که در محیط بسته نگهداری می شوند را هرگز نباید نزدیک شیشه پنجره با نور مستقیم آفتاب قرارداد. به رغم دوست داشتن آفتاب سایه را نیز می پسندند. در شرایط محیط باز جزء گیاهان خزان کننده است. از درجات حرارت پایین تر از 5 درجه زیر صفر و همچنین بادهای شدید باید محافظت گردند. باران های طولانی ممکن است به گیاه صدمه وارد کند . نارون ممکن است با تغییر در شرایط محیطی شروع به خزان نمودن کند اما با فراهم و مساعد شدن شرایط گیاه سلامت خود را باز خواهد یافت.

تعویض گلدان:

هر 1 تا 3 سال در بهار گلدان احتیاج به تعویض دارد. ریشه ها وضعیت خاصی دارند و خیلی شکننده هستند. حتماً سعی کنید در جدا کردن ریشه ها از گلدان وسیله ای کاملاً تیز به کار ببرید به گونه ای که با یک حرکت ریشه ها از گلدان جدا گردند. خاک مورد استفاده خاک استاندارد یا آکاداما است.

هرس:

شاخه های ناخواسته را در اوایل بهار حذف کنید یا سه هفته قبل و یا سه هفته بعد از تعویض گلدان، در صورتی که در وسط تابستان هرس کنید توره ای از شاخه از محل زخم هرس خارج می گردند. شاخه هایی که تشخیص می دهید ضعیف هستند در وسط تابستان حذف کنید تا شاخه های قوی تر جایگزین آنها گردد.

سربرداری:

شاخه ها رابه گونه ای سربرداری کنید که در آنها فقط یک یا دو برگ باقی بماند. شاخه های درهم رفته را حداقل 2 بار در سال حذف کنید.

آبیاری:

برعکس سایر گیاهان که در بهار و تابستان نیاز به آب فراوان دارند. در این گیاه فقط مرطوب نگهداشتن خاک کافی است و در زمستان اگر خاک کمی خشک شود ضرری برای گیاه ندارد.

تغذیه :

مواد غذایی متعادل در فصل های رشد مورد نیاز گیاه است و اگر در زمستان رشد ادامه پیدا نمود تغذیه با مواد ضعیف تر بدون ازت را ادامه دهید.

هشدار !!:

هرگز نارون چینی را با سموم قارچ کش و حشره کش نفوذی سمپاشی نکنید زیرا خزان برگ ها را باعث می گردند. خوشبختانه واریته نارون چینی تقریباً بدون آفت است




  • صحاب
  • گارفیلد
  • راه بلاگ
  • پرندگان پارسی