سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تاریخ : جمعه 94/3/1 | 10:18 صبح | نویسنده : حسین عبدالهی

Image result for ?عید امام حسین?‎




تاریخ : جمعه 94/3/1 | 6:0 صبح | نویسنده : حسین عبدالهی

شمعدانی عطری

شمعدانی عطری

شمعدانی عطری

نام علمی : Pelargonium scented leaved group

نام انگلیسی : Scented-leaved geranium

شمعدانی عطری

شمعدانی در حدود 200 گونه دارد که می توان آن را به دو دسته وحشی و زینتی تقسیم کرد. اغلب شمعدانی هایی که امروزه کاشته می شوند نتیجه تولید کولتیوارها و دو رگه (هیبرید)گیری های بیشماری هستند که از 20 گونه زینتی جنس شمعدانی از قرن 17 میلادی تا به امروز  انجام شده است. نام گذاری جدید نسبت به قدیم تا حدود زیادی تغییر کرده و این هزاران هیبرید و کولتیوار را بر اساس خصوصیاتی همچون عادت رشد شاخسار، شکل و رنگ برگسار، معطر بودن برگسار و … در تعدادی گروه اصلی قرار داده اند. یکی از این گروه های اصلی شمعدانی هایی با برگ های عطری است.

جنبه های تزیینی شمعدانی عطری به اندازه بقیه جنس شمعدانی نیست و این گیاه بیشتر به خاطر عطر قوی و دلپسند برگ هایش کاشته می شود. پس مناسب ترین جای کاشت و نگهداری این گیاه، محلی ست که برگ های آن را بتوان لمس کرد مانند سبدهای آویز، پاسیوها، حاشیه در دسترس کریدورها… . این بوته های همیشه سبز که عطر قوی و دلپسند برگ هایشان در صورت لمس برگ ها با دو انگشت از این گیاه متصاعد می شود، گل هایی زیبا با پنج گلبرگ به رنگ های سفید تا صورتی روشن نیز دارند که تابستان فصل شکوفایی آنهاست. 

پهنه برگ های این گیاهان معمولاً به چند قسمت تقسیم شده اند و یا حاشیه هایی دندانه دار و یا با بریدگی دارند. برخی نیز برگ هایی ابلق دارند. برگ خشک شمعدانی عطری را برای درست کردن کیسه های کوچک یا محفظه های مخصوص عطرهای خوشبو به کار می برند.   

برگ های گونه های مختلف، عطرهای مختلفی دارند از جمله: P. capitatum  و P. graveolens  عطر رز،  P. crispum عطر لیمو، P. denticulatum عطر آناناس، P. fragrans و P. odoratissimum  عطر سیب، P. grossularoides عطر نارگیل، و  P. tomentosum عطر نعنا؛ که از این گونه ها هیبریدهای گوناگونی نیز تولید شده است. تصاویر این گونه هابرای شناخت بهتر  با ذکر نام در بخش گالری آمده ات، با بردن نشانگر روی هر یک نام آن نمایش داده می شود. 

خانواده: جرانیاسه Geraniaceae

نوع: چندساله که البته کاشت یکساله برای زیبایی و چشم نوازی گیاه توصیه می شود.

رنگ گل: صورتی کمرنگ، سفید

فصل گل: تابستان

برگ: عطری همیشه سبز

ارتفاع: 30 الی 90 سانتیمتر

گستردگی: 30 الی 60 سانتیمتر

نگهداری

نور: آفتاب کامل روز برای شمعدانی عطری عالی است اما در گرم ترین ساعات روز نیم سایه را ترجیح می دهد.

رطوبت: آبیاری متوسط و مرتب. شمعدانی اصولاً تا حدودی خشکی بستر کاشت را تحمل می کند اما برای گلدهی خوب گیاه و عملکرد مناسب آن می بایست در طی فصل رشد (بهار و اوایل تابستان) بستر کاشت را مرطوب نگه داشت که البته این به معنی خیس و غرقابی شدن خاک نیست.

دما: رشد شمعدانی در دمای 5-4 درجه سانتیگراد متوقف می شود و تا دمای 1-0 درجه زنده می مانند اما در 3-2 درجه زیر صفر دچار سرمازدگی می شوند و از بین خواهند رفت. در طول زمستان پیش از اولین سرما، می توان گلدان شمعدانی را به خانه آورد و کنار پنجره روشنی که نور بخورد و در عین حال جای آن خنک باشد نگه داری کرد و میزان آبیاری آن را نیز کم کرد؛ یا اینکه گلدان را پیش از اولین سرما به محل تاریک خنکی انتقال داد تا فقط از سرمازدگی مصون بماند تا فصل گل برسد.

خاک: خاک خوب زهکشی شده و غنی که رطوبت متوسط داشته باشد با PH خنثی و کمی مایل به قلیایی برای شمعدانی عطری مناسب ترین است.

تکثیر: . شمعدانی ها کلاً از طریق قلمه تکثیر می گردند، در حالی که استفاده از بذر منحصراً برای تولید کولتیوارهای تازه است. اواخر تابستان می توان از گیاه برای کاشت در بهار بعدی یا کاشت و داشت زمستانه، قلمه گرفت.

آفات و بیماری ها:

خاک هایی که خوب زهکشی نشده اند باعث پوسیدگی ریشه و ساقه می شوند. مراقب پشه های سفید و شته ها باشید خصوصاً هنگام نگهداری گیاه در داخل ساختمان.




  • صحاب
  • گارفیلد
  • راه بلاگ
  • پرندگان پارسی