سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تاریخ : دوشنبه 92/10/30 | 5:59 عصر | نویسنده : حسین عبدالهی

سدر مقدس

Cedrus Deodara 07

درخت همیشه سبز سدر مقدس (سدر هیمالیا)

نام علمی: Cedrus deodara

نام انگلیسی:  Deodar cedar, Himalayan cedar, Deodar

سدر مقدس

جنبه های زیبایی: حالت رشد

کاربرد: چمنزار، باد شکن،تک درخت

نام علمی این درخت Cedrus deodara، برگرفته از اصطلاح  devad?ru در زبان سانسکریت است به معنی “درخت خدایان“،  ترکیبی از واژه های deva (خدا) و d?ru (چوب، درخت، ریشه). به همین دلیل در فارسی نیز نام “سدر مقدس” برای آن برگزیده شده است و چون بومی هیمالیای غربی، شرق افغانستان، شمال پاکستان و هندوستان است سدر هیمالیا هم خوانده شده است.
درخت سدر مقدس در جوانی هرمی شکل، با حالت رشد متراکم و شاخه های گسترده است که نوک آنها به طور خوشایندی به سمت پایین تمایل پیدا می کند. با بالا رفتن سن درخت، شاخه ها حالت آویخته خود را از دست می دهد و ظاهر مطبقی پیدا می کند ولی فرم باز و نامنظم بین شاخه ها، تا حدودی نظم درخت را کاهش می دهند.

رنگ برگ ها از سبز درخشان تا سبز/زرد متغیر بوده و به طور متراکم روی شاخه ها قرار گرفته اند. این درخت نیز مانند سدر اطلس نیاز به فضای زیادی برای رشد دارد، تنها برای کاشت در باغ های بزرگ مناسب است. مقاومت آن به اندازه سدر اطلس نیست، اما تا حدودی سرما را تحمل می نماید. گونه های مجنون آن هم وجود دارد که در گالری هم تصویری از این گونه موجود است.

خصوصیات گیاهی:

ارتفاع: 15- 30 متر                                          قطر تاج پوششی: 18- 12 متر

درختی است بزرگ، متراکم و منظم دارای شاخه های افراشته و افقی که در جوانی در قسمت انتها آویخته است، با بالارفتن سن، شاخه ها چوبی تر می شوند. پوست تنه قهوه ای، در درختان کهن شدیداً شیاردار و در درختان جوان خاکستری رنگ و صیقلی است.

برگ: برگ های آن سبز درخشان، زرد، سبز یا سبز مایل به آبی، به طول 2?5 الی 5 سانتیمتر، سخت و سوزن مانند بوده، به طور متراکم بر روی شاخه ها آرایش یافته اند.

میوه : مخروط هایی که در قسمت بالا مدور و 7 الی 12?5سانتیمتر درازا و 6.5 سانتیمتر پهنا داشته و دو سال طول می کشد تا کامل شوند.

سیستم ریشه ای: عمقی                                                سرعت رشد:  سریع

نیاز های طبیعی:

آب و هوا: گرما و تا حدودی سرما را تحمل می نماید، اما به سرمای زیاد یا یخبندان طولانی مدت حساس است.

خاک: خاک لومی یا رسی با زهکشی خوب را ترجیح می دهد. خاک های مردابی را تحمل نمی کند. به خشکی مقاوم است. تابش مستقیم آفتاب، باد را تحمل می کند.

نگه داری:

هرس: نیازی به هرس ندارد.

آبیاری: ماهانه یک بار آبیاری عمقی نمائید. زهکش خوب ضروری است.

تغذیه: تغذیه خاصی لازم نیست.

آفات و بیماری ها: نسبتاً عاری از هر دو است.




تاریخ : شنبه 92/10/28 | 5:42 عصر | نویسنده : حسین عبدالهی
میلاد رسول اکرم(ص)
میلاد امام جعفر صادق(ع)
مبارک



تاریخ : جمعه 92/10/27 | 5:57 عصر | نویسنده : حسین عبدالهی

گل کوزه ای

 

Mottled Ginger 2

گل کوزه ای

نام علمی: Hexastylis shuttleworthii  

نام انگلیسی: Mottled Ginger, Largeflower Heartleaf

 

 

 

 

گل کوزه ای
تیره: Aristolochiaceae    
منشاء: جنوب ایالات متحده آمریکا     زمان گلدهی: اوایل بهار
ویژگی ها: گل کوزه ای، گونه ای پوششی، چندساله و واشی است. گل کوزه ای را به نام علمی Asarum.shuttleworthii نیز طبقه بندی کرده اند.

این گونه دارای برگ هایی به طول cm7-2.5 و تقریباً به همین میزان پهنا است. برگ آن، قلبی شکل تا مدور، متناوب با حاشیه کامل، دارای لکه هایی روشن و کرمی در طول رگبرگ ها است. پهنک برگ بی کرک، براق و غشایی یا چرمی است.

گل ها منفرد، در زاویه برگ ها و در زیر برگساره مخفی یا در بالای آن به طول cm5 می رویند. گل ها قطور و گوشتی، در مرکز توده برگساره ،به شکل کوزه تا نسبتاً زنگوله ای شکل بوده و دارای سه جزء مشخص و متحد از کاسبرگ هستند. رنگ گل قهوه ای–بنفش و کمرنگ است.

گیاه از طریق ریزوم زیر زمینی که به رنگ مایل به سفید و طنابی شکل است، گسترش می یابد. این گیاه تولید ساقه هایی مدفون در عمق کم خاک کرده و حامل برگ هایی همیشه سبز و ابلق بر روی ساقه هایی بلند است.

میوه آن سته پوشینه مانند است که به صورت غیر منظم تقسیم شده و حاوی 15عدد بذر است. بذرها سفید و دارای ضمایم روغنی بوده و طولی در حدود mm2-1.5 دارند.

رشد آن تا استقرار کامل زمان بر است، اما این گونه ارزش صرف وقت را دارد. یکی از بهترین گزینه های پوشش سطح در مناطق جنگلی یا دارای پوشش متراکمی از تاج درختان است. ریشه و برگ این گیاه رایحه ای شبیه به زنجبیل دارد. توجه شود که جوانه زنی بذر آن دو سال طول می کشد.

روش تکثیر: تقسیم 
عادت رشدی: فرم رشدی آن  خزنده و پشته ای است.
میزان رشد: کند، ارتفاع آن به cm10-5  و گسترش آن به 1 تا 2 متر می رسد.
نیاز نوری: سایه تا نیمه سایه 
خاک مطلوب: PH اسیدی، خاکی غنی از مواد هوموسی
نیاز آبی: آبیاری معمولی تا مرطوب 
مقاومت به سرما: مقاومت به سرمای سبک (در حد 5- درجه سانتیگرا)




تاریخ : سه شنبه 92/10/24 | 11:3 عصر | نویسنده : حسین عبدالهی

گلایل

Gladiolus

خانواده گلایل

نام علمی: Gladiolus

گلایل

گلایل ها از تیره Iridaceae (تیره زنبق‌ها)  است که در انگلیسی به طور مخفف Glads هم نامیده می شوند. خانواده گلایل، بزرگترین جنس در خانواده ایریداسه دارای 255 گونه است و در حال حاضر شامل Acidanthera، Homoglossum، Anomalesia و Oenostachys و همچنین گونه هایی که پیش از این زیرمجموعه Antholyza بوده اند نیز می شود.

این خانواده در محدوده جغرافیایی آفریقا، ماداگاسکار، اروپا و خاورمیانه پراکنده است و در بسیاری از مناطق جهان گل ارزشمندی به شمار می آید. بسیاری از هیبریدهای این گیاه که رفته رفته به گیاهان باغی معروف بدل شده اند، از گونه های آفریقای جنوبی گرفته شده اند.

بسیاری از گونه های دارای گل های ظریف و چندرنگ آفریقای جنوبی که رشد زمستانه دارند، با انواعی که رشد تابستانه و گل هایی با رنگ های تند دارند و در باغ ها کاشته می شوند، تقریباً هیچ شباهتی ندارند. اما بیشتر این گونه ها گیاهانی سرسخت هستند که در باغ های با آب و هوای مدیترانه ای دوام می آورند و تعداد محدودی ازاین گونه ها خصوصاً Gladiolus tristis بذر خود را در جای جای باغ می پراکنند و اگر در آب و هوای مدیترانه ای مطلوب رشد داده شوند، پراکندگی گسترده شان باعث دردسر می شود.

گلایل به عنوان گیاه شاخه بریده از دیرباز در سراسر جهان جاافتاده و مقبول واقع شده ‌است. دو نوع عمده از گلایل کشت می شود کهنوع استاندارد از یک پیاز یک شاخه با حدود 30 گل (گل آذین: سنبله) تولید می کند و نوع مینیاتور که ممکن است از پیاز چند شاخه گلدهنده با طول و تعداد گل کمتر تولید بکند. در آمریکا بیشترین تولید این گیاه در ایالات فلوریدا، کالیفرنیا و میشیگان است و در ایران درشهرهای محلات و دزفول بیشترین مقدار آن کشت می شود.

رقمی از گلایل به عنوان گیاه بومی ایران شناخته می شود با نام Gladiolus persicus که گلایل وحشی خوانده می شود. تنوع رنگ در گلایل زیاد است و به جز آبی و سبز (واقعی) رنگهای دیگر نیز در گلایل ها دیده می شود. (رنگ های آبی و سبز را به وسیله گذاشتن گلایل سفید در محلول رنگ غذایی و آب در گلفروشی ها تولید می کنند).

گلایل بومی ایران (گلایل وحشی)

نیاز سرمایی:
پیازها بسته به رقم، نیاز سرمایی متفاوتی دارند ولی به طور متوسط 5 ماه در دمای حدود 5 درجه سانتگیراد خواب پیازها را می شکند.

گلدهی:
گلایل های زودگل از اوایل خرداد و گلایل های دیرگل تا اواخر پاییز گلدهی می کنند. از تاریخ کاشت پیاز گلدهی ارقام زودرس حدود 60 تا 75 روز و ارقام دیررس 110 تا 120 روز طول می کشد. عواملی مانند رقم گلایل، اندازه پیاز، شرایط انبارداری، عمق کاشت، تاریخ کاشت و شرایط فصلی در گلدهی گلایل نقش دارند.

کاشت:
در مزرعه معمولا فاصله پیازها را بسته به اندازه‌شان در ردیفها تنظیم می کنند. هر چقدر پیاز درشت تر باشد فاصله روی ردیف و بین ردیف را بیشتر می گیرند. برای مثال به طور متوسط فاصله روی ردیف را 20 سانتیمتر و بین ردیفها را 30 سانتی‌متر در نظر می گیرند. عمق کاشت به طور متوسط 7 تا 10 سانتیمتر و حداکثر 15 است.

کاشت در گلدان:
برای کاشت در گلدان پیازها را در گلدان هایی با سایز دهانه 18 تا 20 سانتی متر (و در صورت تمایل بیشتر) و با همین نسبت ارتفاع می توان کشت کرد. عمق کاشت حدود 5 تا 10 سانتیمتر است.

جنس بستر:
خاک تازه و ضدعفونی شده بسیار مهم است. پس از 2 تا 3 سال کشت و کار باید جنس بستر عوض بشود. pH خاک مناسب 6 تا 6.5 است. بستری که خوب زهکشی بشود و خوب رطوبت اضافه را رد بکند لازم است. چرا که نگه داشتن بیش از حد رطوبت میتواند منجر به پوسیده شدن پیازها و مشکلات با بیماریهای قارچی بشود.
جنس خاک مورد استفاده در مزارع ایران اغلب ترکیب رس و ماسه است و کمتر از کود حیوانی استفاده می شود. ولی در کشت مدرن ترکیب پیتماس و کوکوپیت بهتر است. (از پرلیت به دلیل نگه داشتن رطوبت زیاد کمتر باید استفاده کرد.)

آبیاری:
بهتر است آبیاری مرتب باشد. ولی به رطوبت زیاد حساس است. از طرف دیگر خشکی باعث کوتاه ماندن و کج شدن ساقه گلدهنده می شود. تنش خشکی موجب کاهش تعداد گلچه‌ها می شود.

دما:
گلایل در فصل بهار و تابستان در اغلب نقاط ایران از سردسیر تا گرمسیر رشد می کند. دمای پایه برای آن 5 درجه سانتیگراد است. بهترین رشد در 18 تا 25 درجه اتفاق می‌افتد و در دمای زیر 7 یا بالای 30 درجه رشد متوقف می شود.

نور:
نور کم باعث عقیمی می شود. هر چقدر نور کم باشد طول خوشه گل کمتر می شود. نور کم، روزهای کوتاه و دمای پایین شبانه باعث کاهش تعداد جوانه‌های گل و روز بلند باعث تأخیر در گلدهی می شود اما کیفیت گل را افزایش میدهد. طول روز 12 تا 14 ساعت در روز مطلوب است.

عدم تعادل نور و دما باعث ضعیف شدن گیاه و کوتاه ماندن ساقه گلدهنده می شود.

تکثیر:
این گیاه به وسیله پیازهایش تکثیر می شود. زیر پیازها در طول رشد پیازچه‌های جدید ریزه‌ای تولید می شوند که به مرور بزرگ شده و آنها را جدا کرده و گیاهان جدید از آنها تولید می شود.

* برخی گونه های خانواده گلایل به صورت مجزا معرفی شده اند، مانند آسیدانترا (گلایل موریلا).




تاریخ : دوشنبه 92/10/23 | 1:8 صبح | نویسنده : حسین عبدالهی

نیلوفر آبی ببری

Nymphea Lotus Zenkeri 04

نیلوفر آبی ببری

نام علمی: Nymphaea lotus,Nymphaea zenkeri

نام انگلیسی: Tiger lotus(Red or Green),Egyptian White Water-lily

 

 

نیلوفر آبی ببری قرمز، نیلوفر آبی ببری سبز

خانواده: Nymphaeaceae

رویشگاه: غرب آفریقا

کاربرد: تک گیاه، گیاه پشت زمینه

سرعت رشد: متوسط

ارتفاع:   80 – 20cm    و  پهنا:  60 – 25  cm

نیاز نوری: متوسط تا خیلی زیاد  ، نیم  وات در لیتر

میزان co2  مورد نیاز:  14 – 6   میلی گرم در لیتر  

تحمل سختی:  خیلی سبک تا سنگین

تحمل PH آب: 8- 5

تحمل دما:   30 – 22 سانتیگراد

سطح نگهداری:  متوسط

 

یکی از گونه های بسیار متنوع و زیبا با برگ های سبز تا قهوه ای-قرمز است، و دارای مقدار زیادی لکه های ارغوانی است. قبل از شکل گیری برگ های شناور این گیاه، برگ های زیادی در زیر آب تشکیل می دهد. اگر شما نیازی به برگ های شناور این گیاه ندارید، آن را هرس کنید.

گل های زیبا و معطر آن در آکواریوم های سر باز جلوه ویژه ای ایجاد می کند.

مواد مغذی موجود در کف، رشد گیاه را تقویت می کند.

اغلب گونه های قرمز و سبز رنگ آن موجودند و به عنوان یک گیاه منحصر به فرد و زیبا برای آکواریوم های بزرگ توصیه می شود.




  • صحاب
  • گارفیلد
  • راه بلاگ
  • پرندگان پارسی